Plan voor nieuwbouw

Koninklijke Saan is al meer dan 50 jaar gevestigd aan de Weesperstraat. We zijn op de huidige locatie uit ons jasje gegroeid en de panden voldoen niet meer aan de moderne eisen. Bovendien is de locatie tussen de woonwijken en de begraafplaats voor ons bedrijf niet meer ideaal. Eind van het jaar gaan wij verhuizen. We blijven in Diemen, zodat de werkgelegenheid behouden blijft! De nieuwe locatie wordt de Overdiemerweg, dichtbij de snelweg.

Wat is Hof van Saan?

De huidige locatie aan de Weesperstraat moet een nieuwe bestemming krijgen. De plek leent zich perfect voor woningbouw. Er is grote behoefte aan nieuwe woningen in Diemen. Daarom heeft de familie Saan, de eigenaar van de locatie, bij de gemeente een verzoek ingediend tot herontwikkeling van bedrijventerrein tot woonlocatie voor ca. 133 woningen. Architect Soeters van buro PPHP heeft een plan bedacht voor ‘wonen in een hof’. De woningen en appartementengebouwen zijn gepositioneerd langs de randen van het hof en in het midden komen twee gemeenschappelijke groenvoorzieningen waar de ogen op gericht zijn en waar ruimte is voor ontmoeten en spelen. Uitgangspunt van het plan zijn woningen in alle segmenten zodat er een divers project ontstaat voor vele doelgroepen.

Ruimtelijke randvoorwaarden van Gemeente Diemen

De gemeente Diemen staat welwillend tegenover de plannen. Deze locatie is kansrijk als woningbouwlocatie. Als eerste stap in het proces stelt de gemeente de ruimtelijke randvoorwaarden vast waaraan het plan voor woningbouw moet voldoen. De gemeente stelt onder andere als voorwaarde dat er 30% sociale huurwoningen, 20% middeldure huurwoningen en 50% vrije sector woningen moeten komen. De gemeente zal de buurt informeren over de ruimtelijke randvoorwaarden. Meer informatie kan je vinden op de website van de gemeente Diemen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Vul hieronder uw contactgegevens om u aan te melden.

Geïnteresseerd: