De woningen in Hof van Saan worden zeer duurzaam en energiezuinig

Energielabel: A+++

De woningen in Hof van Saan halen met gemak het energielabel A+++. Dit komt omdat dit project verder gaat dan de huidige duurzaamheidseisen.

BENG-norm + standaard 4 zonnepanelen
Zonder zonnepanelen voldoen de woningen al ruimschoots aan de BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Toch krijgt elke woning standaard 4 zonnepanelen. Hierdoor wordt de elektriciteitsvraag nog verder verlaagd. Optioneel kan het aantal zonnepanelen nog worden uitgebreid om de woning nog energiezuiniger te maken.

Comfort en een lage energierekening
Een duurzame nieuwbouwwoning in Hof van Saan is qua comfort, energielasten en CO2 uitstoot waarschijnlijk vele malen gunstiger dan je huidige woning. Met een woning in Hof van Saan kies je voor een structureel lage energierekening.

Kenmerken duurzaamheid

  • Gevels, wanden, vloeren, dak, kozijnen en buitendeuren zijn uitstekend geïsoleerd volgens de BENG-norm. Hierdoor wordt de vraag naar warmte of koude geminimaliseerd.
  • Elke woning wordt gasloos opgeleverd. Voor verwarming, koeling en warm tapwater beschikt elke woning over een individuele warmtepomp. De warmtepomp haalt warmte of koude diep uit de grond.
  • De woningen worden verwarmd via laagtemperatuur vloerverwarming op alle verdiepingen. Dit zorgt in de woning voor een constante en comfortabele temperatuur. Iedere ruimte beschikt over een eigen aparte kamerthermostaat.
  • De vloerverwarming kan in de zomer ook gebruikt worden om te koelen.
  • CO2-gestuurde ventilatie met een warmte terugwin unit zodat de warmte weer wordt hergebruikt.
  • Vier zonnepanelen op het dak.

Verwarmen en koelen van de woning

In deze afbeelding wordt schematisch uitgelegd hoe de woning wordt verwarmd en gekoeld (met een goed geïsoleerd huis is dat belangrijk)

1. Vier PV-panelen op het dak
2. Warmte terugwin installatie unit (WTW)
3. Vloerverwarming/-koeling 
4. Isolatie vloeren, wanden en dak
5. Boilervat voor warm tapwater
6. Bodemwarmtepomp voor verwarming en koeling


In de winter wordt warmte uit de grond gehaald en in de zomer juist koude.