Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over Hof van Saan. Staat jouw vraag er niet tussen, stel hem dan via info@hofvansaan.nl.
Op de website van www.hofvansaan.nl vind je de laatste informatie over actuele onderwerpen.

Vragen over de koopwoningen in Hof van Saan

Wie verkoopt de woningen in dit project?

De woningen worden verkocht door Saan Oog BV. De woningen zullen worden gebouwd door Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. uit Warmenhuizen.

Van wie koop ik de woning?

Los van de koopovereenkomst met Saan OOG BV, sluit je met de aannemer van het project een aannemingsovereenkomst. De aannemer bouwt je woning en is ook je contractpartij tijdens de bouw.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

Nee, er is geen voorrang voor belangstellenden uit de gemeente Diemen. Dit betekent dat er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Zijn er al brochures beschikbaar?

In de map downloads zijn alle documenten te vinden die relevant zijn voor kopers.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het project?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per digitale nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van alle relevante ontwikkelingen en ontvangt je bericht zodra de verkoop van het project start.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur. De adviseurs van de Rabobank en HypotheekNet kijken tijdens een gratis oriëntatiegesprek samen met jou naar je financiële mogelijkheden. Zo weet je snel waar je aan toe bent In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. Via de site is het mogelijk om een vrijblijvend gesprek in te plannen (https://hofvansaan.nl/interesse/financiering/)

Je kunt ook bij de verkopend makelaar een waarde-advies van je huidige woning opvragen.

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is de periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog bedenktijd?

Ja, vanaf het moment dat je de door beide partijen ondertekende koop- en aannemingsovereenkomst hebt ontvangen, heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat de wettelijk te maken kosten zijn inbegrepen bij de koopsom. Het betreft de BTW of overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de notariskosten voor de overdracht. De kosten voor het afsluiten van de hypotheek (het advies, de notariskosten voor de hypotheekakte en de inschrijving daarvan in het kadaster) zijn niet inbegrepen.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van je woning en eventueel de tuin.

Zijn er nog bijzondere bepalingen die gelden voor de woningen?

Voor de woningen geldt een zelfbewoningsplicht van 3 jaar na oplevering van de woning. Gedurende die periode mag de woning niet worden verhuurd.
Bij verkoop van de woning aan een opvolgende eigenaar geldt weer de 3-jarige zelfbewoningsplicht.
De makelaar zal u tijdens het verkoopgesprek informeren over de bijzondere bepalingen. Deze zullen ook worden opgenomen in de koopovereenkomst.

Welke energielabel zullen de woningen hebben?

De woningen zullen naar verwachting energielabel A+++ hebben omdat in dit project meer duurzaamheidsinvesteringen worden genomen dan vereist.

Worden de woningen in erfpacht of eigen grond uitgegeven?

Alle woningen zullen in eigen grond worden uitgegeven.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen?

Voor alle woningen zullen er standaard meerwerkopties beschikbaar komen.
Er diverse mogelijkheden voor een uitbouw van de 2 onder 1 kap woningen en het realiseren van een extra slaapkamer en/of tweede badkamer bij de meeste woningen. Op onze website zal binnenkort meer informatie worden geplaatst over de mogelijkheden per woningtype.

Vragen over huurwoningen in Hof van Saan

Komen er huurwoningen in Hof van Saan

In Hof van Saan zullen twee appartementencomplexen met huurwoningen worden gerealiseerd waarvan 1 gebouw met 40 sociale huurwoningen en 1 gebouw met 27 middenhuur woningen. De verhuur van de huurwoningen zal pas tegen het einde van de bouwperiode plaatsvinden. Via onze site zullen we je te zijner tijd informeren over de procedure voor de middenhuur woningen.
De verhuur van de sociale huurwoningen zal lopen via woningnet.

Vragen over de omgeving

Waar kan ik informatie vinden over Diemen?

Kijk hiervoor op de site www.daaromdiemen.nl. Hier vind je informatie over scholen, winkels, werken en vrije tijd.

Welke scholen zijn er in Diemen?

Kijk hiervoor op de site www.daaromdiemen.nl onder de kop “wonen”.

Welke sportmogelijkheden zijn er in Diemen?

Kijk hiervoor op de site www.sportindiemen.nl